Konečne nastal čas rôznych posedení na záhradke či terase. Rozžhavené uhlie a vôňa grilovaných lahôdok stúpa neodolateľne do nosa. Grilovať sa dá takmer všetko, ale napadlo by vám dať na gril napríklad melón? Nechajte sa inšpirovať ďalšími netradičnými nápadmi!

Väčšina z nás ostáva pri klasike. Ale na drevenom uhlí sa dá pripraviť celý rad rôznych pochúťok. Určite ste už počuli, že napríklad v Amerike s chuťou grilujú snehové cukríky marshmallow. Mnohým to zo začiatku pripadalo zvláštne, ale keď ochutnáte, neodoláte!

Z ovocia sa určite oplatí grilovať ananás. Je to jednoduché a chuťovo výborné. Skvelé recepty nájdete aj na grilovaný banán. Stačí troška medu, poriadna porcia masla a o pár minút máte delikatesu už pred sebou. Dôležité je nebáť sa experimentovať.

Žltý melón
Narežte žltý melón na tenšie plátky (asi tak 2 až 3 cm) a pomažte ich zmesou olivového oleja, jemne nakrájanej cibuľky, soli a korenia. Na grile opekajte asi 5 minút z každej strany, až sa povrch melóna pekne sfarbí a skaramelizuje. Získate originálny zákusok alebo prílohu ku grilovanému mäsu.

Sladké pečivo
Chcete prekvapiť svojich hostí výborným grilovaným dezertom? Vezmite plátky akéhokoľvek koláča z piškótového cesta, po oboch stranách ho zľahka potrite maslom a dajte grilovať. Opekajte z oboch strán asi dve minúty tak, aby boli kúsky zlatisté a chrumkavé. Servírujte napríklad so zmrzlinou alebo so zmrazeným rozmixovaným ovocím.